regio      ue      gr      mdrap      pu        is   
Investim în viitorul tău ! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Bine ați venit!

Bine ati Venit in Orasul uricani

Vă aşteptăm cu inima deschisă să ne cunoaşteţi şi să ne înţelegeţi, să vizitaţi locurile de poveste în care trăim, convinşii fiind că aceasta va fi o experienţă aparte pe care nu o ve-ţi uita curând.

Situat în partea de sud-vest a Depresiunii Petroşani, la poalele munţilor Retezat şi Vâlcan, pe Jiul de Vest, la o altitudine de 650 -725 m deasupra nivelului mării, oraşul Uricani are în componenţa sa şi localităţile Valea de Brazi şi Câmpu lui Neag.
Uricaniul este poarta de intrare în masivul Retezat, o bijuterie a naturii, cu un relief sălbatic, ce oferă privirii imagini inegalabile, creste cu custuri dantelate şi multe căldări glaciare, înglobând în perimetrul său, una din perlele României Parcul Naţional Retezat.
Retezatul are peste 20 de vârfuri de peste 2000 de metrii, cel mai înalt fiind Peleaga (2509m). Aici se intâlnesc peste 80 de lacuri glaciare, cel mai mare din ţară fiind lacul Bucura. De asemenea întâlnim peisaje fabuloase, neatinse de mâna omului, zone carstice cu multe peşteri, abrupturi, chei,cascade,avene, puncte de belvedere, etc.
Puţin cunoscută, la nivel naţional, zona oferă posibilităţi diverse de practicare a turismului: trasee turistice accesibile şi spectaculoase, cascade impresionante, trasee de alpinism şi escaladă şi de cicloturim.
Aşa cum sunt cu bune şi cu rele, iubim locurile acestea pentru că aici este trecutul şi viitorul nostru, aici ne creştem copii şi ne ducem traiul de zi cu zi.